• Aglomeracija Vrbovec

Radovi na izgradnji kanalizacijske mreže aglomeracije Vrbovec u srpnju

U mjesecu srpnju, radovi su se izvodili na kanalima u naselju Brčevec, Vrbovečkom Pavlovcu, ulici Župana Junka, Gradečkoj i Selskoj ulici, te u naseljima Lonjica, Luka, Cerje i Novo Selo.

Krajem mjeseca realizirano je 24,801 km gravitacijskih cjevovoda, te 4,818 km tlačnih vodova.

Uz glavne i sekundarne kolektore izvodili su se kućni priključci, te crpne stanice u Celinama, Cerju i Gradečkoj ulici. Krajem mjeseca izvedeno je 896 kućnih priključaka, dok radovi na crpim stanicama još nisu finalizirani. Od ostalih radova, na postojećim trasama cjevovoda izvedeno je 21 novo revizijsko okno, što dovodi broj izvedenih okana na 633 od ukupno predviđenih 1.224.

Asfaltirana je većina Saveske ceste te se u narednom periodu očekuje nastavak radova u ulicama po Lonjici i naselju Topolovec, te nastavak radova na crpnim stanicama.

Projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Vrbovec sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 189.229.512,65 kn, a iznos sufinanciranja je 101.532.059,45 kn. Projekt provodi Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije.