• Aglomeracija Vrbovec

Radovi na izgradnji kanalizacijske mreže aglomeracije Vrbovec u kolovozu

U prethodnom mjesecu radovi su se izvodili na kanalima u naselju Brčevec, Vrbovečkom Pavlovcu, Ulici Župana Junka, Gradečkoj i Selskoj ulici, te u naseljima Lonjica, Luka, Cerje i Novo Selo.

Uz glavne i sekundarne kolektore izvode se kućni priključci, te crpne stanice u Celinama, Cerju i Gradečkoj ulici. Do sada je ukupno izvedeno 24,801 km gravitacijskih cjevovoda te 5,061 km tlačnih vodova, na kojima je izvedeno ukupno 677 revizijskih okana.

U ovom mjesecu nisu se izvodili novi kućni priključci te je njihov broj jednak prošlom mjesecu, odnosno 896. Radovi na crpnim stanicama još su u tijeku.

U narednom periodu očekuje se nastavak radova u ulicama po Lonjici i naselju Topolovec, te nastavak radova na crpnim stanicama. Asfaltirana je Savska cesta, a do kraja rujna se očekuje asfaltiranje naselja Prilesje.

Projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Vrbovec sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 189.229.512,65 kn, a iznos sufinanciranja je 101.532.059,45 kn. Projekt provodi Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije.